Breaking

VESTI IZ SVETA

Kratke vesti / 25 septembra, 2021

Holivudski glumac Tom Henks je najavio otvaranje Akademijinog muzeja filmskih slika u Los Anđelesu, koje će se desiti 30. septembra ove godine. Muzej  će biti posvećen istoriji i kulturnom uticaju filmske industije.  Biće to prvi muzej ovakve vrste u  Sjedinjenim Državama.

,,Da li nam je potreban muzej filma?“, pitao je Tom Henks na pres konferenciji i tim povodom nastavio: ,,Da, potreban nam je,  naročito kad shvatimo šta je ovaj grad doneo svetu i šta je umetnička forma donela svetu“.

Otvaranje će se konačno desiti devet godina kasnije nego što  je muzej najavljen, četiri godine nakon prvog predviđenog datuma za otvaranje i pet od već odloženog otvaranja. Upravo Tom Henks će biti upravnik  ove Akademije.

Audio-kaseta sa snimkom legendarnog Džona Lenona, koji peva do sada neobjavljene pesme tokom boravka u Danskoj 1970. godine, biće na aukciji od 28. septembra ove godine u Kopenhagenu. Vrednost snimka koji traje 33 minuta je u vlasništvu četvorice Danaca i procenjena je na 30.000 evra. Ovaj snimak je vlasništvo ljudi koji su kao mladići pre pola veka intervjuisali Džona Lenona, i to na zapadnoj obali Danske.

U sportskom izdanju vojvotkinju od Kembridža još uvek nismo videli. Svoj prepoznatljivi elegantni stil je ostavila kod kuće u Bakingamskoj palati, a u planine severozapdne Engleske je otišla kao sportska Kejt. Ona se tamo oprobala u sportskom biciklizmu i alpinizmu. Vojvotkinja je počasni vazdušni  komandant vazdušnih kadeta, kraljevskog vazduhoplovstva. A njena poseta je označila ponovno otvaranje novoobnovljenog centra za avanturstičku obuku kadeta u tom delu Engleske.

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

KAKVE PROMENE DONOSI MARS U VAGI U PERIODU OD 15.SEPTEMBRA DO 10.OKTOBRA

Next Post

VOLIM KAD SAM ISPRED KAMERE...

0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

KAKVE PROMENE DONOSI MARS U VAGI U PERIODU OD 15.SEPTEMBRA DO 10.OKTOBRA

Dok se Mars bude kretao znakom Vage imaćemo priliku da se bavimo međuljudskim odnosima. Koliko su nam važni...

September 23, 2021