Breaking

ODABERITE PRAVILNO BOJU LAKA ZA NOKTE

Zdravlje plus / Život / 12/12/2023

Ruke  o nama mnogo govore-zato treba da nam budu negovane, I mnogo puta čujemo od da je to nešto što prvo primate kod drugih ljudi. Ako želite elegantne ruke koje ostavljaju utisak, onda je boja laka za nokte koju nosite izuzetno važna. Verovatno vi medju lakovima imate svoj favorit, a Najmagazin vam nudi

četiri nijanse koje dobro stoje svim tonovima kože. Sa njima jednostavno nema greške!!!

Kako odrediti ton kože?

Boja vaše kože je ono što nazivamo i „površinska“. Ima tendenciju da se menja u zavisnosti od klime, izloženosti UV svetlu, zdravstvenih uslova i drugih spoljnih faktora. Postoje 3 glavne vrste nijanse kože:

svetao ten

taman ten

srednji ten.

Ako vam je teško da odredite precizan ton kože, postoji vrlo jednostavan trik koji možete isprobati kod kuće! Samo pogledajte svoju vilicu jer je ovo područje lica na koje najmanje utiču koža i uslovi okoline. Ovde možete najbolje videti svoj „pravi“ ten i tačno odrediti njegovu nijansu. To možete učiniti gledanjem u ogledalo ili slikanjem. Samo proverite da li pregledavate svoju kožu pod prirodnim svetlom!

Lak za  nokte prema tonu kože: Odredite podton kože!

Ako je vaša boja kože u stvari površinska boja kože, onda je podton sekundarna nijansa koja se nalazi ispod nje. Dok se vaš ton kože može promeniti zbog izlaganja suncu, hemijskog pilinga i drugih spoljnih faktora, vaš podton ostaje konstantno isti. Poznavanje vašeg podtona je neverovatno korisno za stvaranje jedinstvene palete boja koja odgovara vašem specifičnom tenu. Ovo ne važi samo za lak za nokte, već i za odeću, nakit, šminku, pa čak i za boju kose! Postoje 3 glavna podtona:

Hladan – Koža koja ima ružičaste, crvene ili plave nijanse

Topao – Primetne žute, nijanse breskve ili zlatne nijanse

Neutralni – koža sa maslinastom nijansom ili sivim nijansama

Evo jednostavnog haka koji će vam pomoći da odredite podton kože: Uzmite prazan beli list papira i prislonite ga uz lice. Ako vaša koža ima žutu nijansu, imate topao podton. Ako izgleda crveno ili roze, imate hladan podton. U slučaju kada izgleda plavo, zeleno ili sivo, imate neutralan podton kože.

 

Najbolji lak za nokte za hladan podton kože

Boje laka za nokte koje odgovaraju: kremaste nude boje, pastelne nijanse ružičaste i ljubičaste, i mlečno braon su neke od najlaskavijih nijansi lakova za nokte za ljude sa hladnim podtonom. Za elegantan i minimalistički izgled, možete isprobati boju kože, boju lavande, tamnocrvenu ili moka braon.

Boje laka za nokte koje treba izbegavati: Izbegavajte beli lak za nokte, kao i pastelne i tamne nijanse plave, zelene i žute.

Najbolji lak za nokte za hladni podton kože

Boje laka za nokte koje odgovaraju: Za topli podton, najbolji lak za nokte je nežno roze, ljubičasta, bakar metalik i ružičasto zlato!

Boje laka za nokte koje treba izbegavati: žuto i narandžasto. Izgledaćete bolesno i isprano!

Boje laka za nokte za neutralni podton kože

Boje laka za nokte koje odgovaraju: Za neutralni podton, najbolja boja laka za nokte su nijanse breskve, narandžaste, karamel ili tamnoplava.

Boje laka za nokte koje ne odgovaraju: Izbegavajte pastelno plavu i sivu, jer one mogu da daju vašim noktima neuređen i neprijatan izgled.

Spread the love

Olivera Marinković
Previous Post

Kratka priča o slanoj kafi raznežiće svako srce

Next Post

PROKRSTINACIJA
More Story

Kratka priča o slanoj kafi raznežiće svako srce

Divna i romantična priča kao dokaz da se za večnu ljubav uvek treba žrtvovati! Upoznao je na zabavi. Bila je prekrasna,...

10/12/2023