Breaking

PEŠČANI SAT- Tamara Kučan

Knjige / 31 jula, 2023

Za današnju preporuku odlučili smo se za  knjigu naše spisateljice i knjigu Peščani sat.

Iskreno verujem da su mnogi ljubitelji knjige  već čuli i pročitali ovaj zanimljiv naslov, i smatram da  još jedna recenzija nije na odmet, naročito ako se pitate: “Šta da čitam u ovim vrelim letnjim danima“?

Ovo delo je doživelo već podosta izdanja, jer je vrlo interesantna priča koju vole i mladji i stariji. Knjiga je izazvala veliko interesovanje čitalačke publike  kada se pojavila, jer je obradjivala temu o kojoj se tada vrlo malo znalo i pisalo. U pitanju je elitna prostitucija, koja je obradjena na drugačiji, način, ali ova knjiga je inspirisana životom tadašnjih starleta, iako ne prepričava direktno njihove živote, prosto je inspirisana nekim epizodama iz njihovih života. Pogotovu jednom starletom, čije se ime naslućuje, i kada pročitate knigu, sami ćete shvatiti o kojoj se tačno radi. Knjiga nije samo to, skupa kola, vidjanje sa bogatim likovima, plaćanje usluga mladim devojkama i slično…već knjiga ima ozbiljnu radnju. Naime, dve najboje prijateljice, Sonju i Saru studentkinje i čiji životi se prepliću. Dve studentkinje od kojih je jedna smerna studentkinja fizike, a druga je glumica. Jednoga dana, devojka koja je glumica, zamoli svoju drugaricu, da ode na audiciju umesto nje  da se pretstavi kao ona  kod reditelja i ako dobije ulogu, glumica će je preuzeti. Vodjena molbom prijateljice, da ode na taj sastanak, odlazi, a reditelj se oduševi njome, shvati da ona nije glumica, ubedi je da samo ona može to da odglumi i da jedino nju vidi u toj ulozi. U toj igri laži i manipulacije, nesrećna devojka se zaljubi u reditelja, koji je čudan čovek i ima jedno pravilo a ono se sastoji u tome da je 21 dan potrebno da  se stvori navika, a on se vodeći time zadržava baš toliko u emotivnim vezama.  On posle 21.  dana izlazi iz odnosa, a u oramru ima  peščani sat koji odbrojava baš taj 21 dan.  Ako pročitate ovu zanimljivu knjigu videćete i zašto…Nadamo se da smo vas dovoljno zainteresovali za nju….

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

Ljubavnica

Next Post

MESEČNI HOROSKOP ZA AVGUST 2023.

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

Ljubavnica

vom krevetu. I malom detetu je svaka nova igračka interesantna, samo je pitanje koliko dugo.  Ma, uopštte o tome nisam...

July 29, 2023