Breaking

NEGA KOŽE LICA PRI TEMPERATURI ISPOD NULE

Zdravlje plus / Život / 27 januara, 2022

Kada se temeratura spusti ispod 0, pitanje koje se nameće  je kako negovati I zaštiti naš najveći organ-kožu.  Obrni, okreni, sve počinje od lica, jer je ono prvo na udaru niskih temperatura, teško ga je zaštiti fizički, I šta onda treba raditi?

Rutina se menja u odnosu na leto, proleće I jesen.  Lice je otvoreno i osetiće svaku vremensku nepriliku, direktno – možemo ga zaštititi  jedino odgovarajućom negom.

Koža lica dehidrira usled niskih temperatura, pa ono može postati crveno, podložno upalama i aknama, pojavljuju se bore i postaju sve vidljivije, kao i mrlje na licu i neujednačen ten.

Pravilo koje se mora poštovati tokom zime da ne bi dolazilo do raznih problema jeste da ne treba da preterivati  sa vrućom vodom pri umivanju. Crvenilo i iritacije su moguće ako  ne poštujete osnovna načela nege.  Umivajte se isključivo hladnom ili mlakom vodom.

 

Drugo, I jedno od najvažnijih je da koristite adekvatne proizvode za negu kože tokom zime.

Pošto je licu potrebna pojačana hidratacija, koristite proizvode koje odgovaraju vašem  tipu kože i treba ih naneti direktno na vlažnu kožu, odmah posle tuširanja ili umivanja. Ovde se misli na hidratantnu kremu, koja se može nanositi i do dva puta dnevno, ujutru i uveče, posle čišćenja lica.

Birajte  kreme i proizvode za čišćenje lica na prirodnoj bazi, koji mogu da unaprede negu, poput kamilice, lavande, jojobe.

Maske za lice su obavezne tokom zime i preporučuje se da ih nanosite na lice dva puta nedeljno. Možete koristiti   maslinovo ulje, ulje od jojobe, avokada, banana, jogurta I jaja. Ovi sastojci su odlični da se koža lica nahrani.

Kada je piling lica u pitanju, nega treba koristiti jednom nedeljno i pilinzi nikako ne smeju biti na bazi alkohola. Iako je za telo poželjno da se prave pilinzi dva puta nedeljno, a za osetljivo lice je dovoljno da to uradite jednom nedeljno.

Kožu lica treba obavezno  zaštiti, koliko je to moguće I fizički. Šalovi su modni dodatak i lako se mogu kombinovati uz svaki stajling, a delimično će zaštiti  lice od hladnoće.

Obavezno lice zaštiti  kremom za sunčanje, posebno  ako ste na zimovanju. Zimsko sunce ima negativne uticaje na lice i mora se štititi   kao i leti.

Uz primenu ovih  saveta,  koža biće zdrava i lepa! Nega kože zimi nije zahtevna I za nju treba sasvim malo vremena I truda može se postići blistav I zdrav  ten.

Spread the love

Oznake:Olivera Marinković
Previous Post

GLUMAC UČI CEO ŽIVOT

Next Post

ENERGETSKI VAMPIRI

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

GLUMAC UČI CEO ŽIVOT

Perspektivnog I mladog glumca Ivana Zablaćanskog trenutno gledamo u dve televizijske serije “Kolo sreće” I “Ubice...

January 25, 2022