Breaking

IZ ARHIVE; LIDIJA VUKIĆEVIĆ

Ishrana i recepti / Život / 13 oktobra, 2021

Poštovanje dragi moji,

Rešila sam da Vam s vremena na vreme pokažem neke intervjue koje sam uradila, koji su stari i koje sam uspela da sačuvam od vremena i zaborava. Zaista, u mojoj radnoj biografiji gotovo da nema poznate ličnosti koju nisam intervjuisala. Veliko zadovoljstvo mi je što danas mogu da Vam pokažem intervju sa Lidijom Vukićevivić, našom filmskom, televizijskom i pozorišnom glumicom. Ovaj intervju je objavljen u zagrebačkom „Svijetu“  br. 25, a izašao je  15.12.1989. godine. Kao što vidite, tačno je 32 godine od tada, što znači da smo obe imale po 27 godina. Lidija je rođena u julu, a ja u septembru. Razgovor se vodio kod nje kući i tada kao vršnjakinje smo pričale o svemu i svačemu, iako je razgovor bio objavljen na temu kuhinje i recepata. Taj susret mi je ostao u lepom sećanju, a kao što slika govori, Lidija se uopšte nije promenila od tada do sada. Zapamtila sam je kao urednu, ljubaznu, gostoprimljivu, iskrenu osobu, sa kojom i te kako imate o čemu da pričate. I dalje ima taj  „gospodstven“ stav koji je nasledila od svoje majke, koju sam tom prilikom i upoznala. Nadam se da će i Vama biti zadovoljstvo da pročitate ovaj razgovor.

Iskreno, baš me interesuje šta bi ona rekla sada, kada bi ovo videla…

Do skorog viđenja u mojoj arhivi, želim Vam dobro svako dobro!

 

A ovaj intervju vam prenosimo u celosti:

Iako je poslovni kalendar glumcie Lidije Vukićević ispunjen obavezama, ona sve obavi zahvaljujući dobroj organizaciji. Eto, nedavno je dovršila novu komediju Zorana Čalića, u Lepenskom Viru, još jedna glavna uloga!

-Posebno me raduje predstojeće snimanje TV serije „Bolji život“ jer se radi sa uigranom ekipom u kojoj se svi medjusobno slažu. Stalno naglašava da je srećna i zadovoljna poslom, ali i da nije uvek  tako, pripada tipu dovoljno maštovitih i kreativnih ljudi koji sreću prepoznaju i u stvarima i ljudima koji je okružuju.

Uprkos popularnosti, Lidija uvek nadje vremena za sebe, porodicu i prijatelje. Kada ne radi, čita ili izlazi, druži se. Voli pospremiti kuću, a  kuhinju, najčešće prepušta mami. No, to ne znači da bi bez nje, Lidija ostala gladna. Naprotiv! Voli kuvati, voli jesti. Jede kad ogladni, ili oseti stavarnu potrebu, a to može biti u bilo koje doba dana ili noći, jer joj posao odredjuje ritam  života.  Kada je zaljubljena ili joj se dogadja nešto posebno, jednostavno ne jede. Trenutno stanje?

-Dobro se hranim!

Ne skriva ni svoj prvi, iako neslavni, pokušaj da sama nešto pripremi:

-Jaja sam stavila da se prže, na nedovoljno zagrejanoj masnoći. Pa kad se nisu odmah počela pržiti, bacila sam ih-misleći da su pokvarena!

Kada joj dodju prijatelji, rado prirpemi nešto od jela u kojima se usavršila. Izmedju ostalog, palačinke, sprema „na sto načina“ i ko ih je jednom probao, odao joj je priznanje. Zato se odlučila da nam preporuči ovaj recept:

PIZZA PALAČINKE

Potrebno je:testo redje nego za obične palačine, 100 gr. šampinjona, 100 gr, dimljene šunke, 100 gr. narendanog sira kačkavalja, origano, pelat paradajz, ulje za prženje, so i biber.

Priprema: u uobičajeno testo za palačinke, dodajte očiščene šampinjone isečene na listiće, šunku na kockice pa umešajte u palačinke. Posolite i pobiberite i dodajte pelat, da testo pocrveni. Dodajte origano zbog mirisa. Ispržite palačinke, obilato pospite sirom i poslužite.

Olivera Rančić-Marinković

Spread the love

Oznake: , ,Olivera Marinković
Previous Post

OSTRVO U OBLACIMA, PLANINE RORAIMA

Next Post

SATURN KREĆE DIREKTNO OČEKUJTE PROMENE STATUSA I STVARANJE NOVE STRUKTURE ŽIVOTA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

OSTRVO U OBLACIMA, PLANINE RORAIMA

Kada vas nervira kiša koja pada neprekidno, setite se da kako ima I gorih vremenskih uslova u Kojima žive ljudi.Postoji...

October 12, 2021