Breaking

Nemam neispunjenih želja, ali imam želju da ponovo putujem i radim svetske intervjue.

Intervjui / 14/08/2021

Sa fudbalske utakmice ,,Partizana’’ otputovala je za Vrnjačku Banju na otvaranje ,,Festivala filmskog scenarija’’, a sa crvenog tepiha pravo u ,,Naj magazin’’. Biljana Obradović, poznato televizijsko lice, godinama unazad vodi ovako uzbudljiv život na kome bi joj mnogi pozavideli. Život živi u ,,petoj brzini” i čini nam se da podjednako sa istom voljom i žarom radi svoj posao kao da je na početku. Prepoznatljiva iz mnogih televizijskih formata ova voditeljka i novinarka je trenutno našla svoju sreću i ispunjenje kao PR menadžer fudbalskog kluba ,,Partizan’’. Možda sve datira iz detinjstva  kada ju je otac poveo na prvu fudbalsku utakmicu i kada je rođena ljubav između baš ovog kluba i nje. Tada je imala samo šest godina, no preskočili smo mnogo toga što čini njenu karijeru, pa ćemo zato krenuti redom i od kastinga na TV ,,Pink’’, koji joj je promenio život iz korena.

 

 

Multimedijalna ste ličnost. Da li su se stvari u Vašoj karijeri dešavale planski ili spontano?

U početku sve se odvijalo spontano. Kroz kasting na TV ,,Pink’’ sam počela da radim emisiju ,,City’’ da bi potom u meni rasla i budila se energija da uvek mogu više i bolje van okvira koji su tada smatrani za maksimum. Kada o tome govorim, mislim na svoje svetske intervjue. Za 10 godina, koliko sam vodila ,,City’’, ne postoji javna ličnost koja u tom trenutku sa velikim poštovanjem nije dolazila kod mojih kolega i mene. Tada, ako nisi bio u emisiji ,,City’’, nisi postojao. Tada su oni tražili nas, a ne mi njih, dok je sad, čini mi se, obrnuto. Izgubio se negde taj respekt u medijima koji je postojao usled društvenih mreža i opšte globalizacije.

 

Ja sam uvek u karijeri tragala za onim što me je vuklo i uzbuđivalo, za onim gde sam želela i htela da budem. Tako sam i pravila plan i išla ka tome. Svaka inostrana reportaža, intervju, prisustvo velikim  holivudskim događajima, sve je to unapred osmišljeno. Naravno, bilo je i onih ,,sad za sad’’. Imam i dan danas energiju koja ne gleda unazad, već samo unapred i prosto nikada me nije bilo strah ničega. Istini za volju, malo sam se ulenjila sad, jer mi je sve viđeno, pa baš nemam želju kao pre da čekam nekoga po 8 sati za intervju, a bilo je toga sa Dejvidom Kronenbergom, Paris Hilton, Naomi Kembl…

Bavili ste se u detinjstvu ritmikom, baletom, pevanjem i sviranjem klavira. Da li ste ikada pomišljali da to znanje iskoristite u poslu?

Nikada nisam bila baš sportski tip iako sam kao mala išla na moderan balet, pa tako i učestvovala na čuvenom ,,Sletu’’ na stadionu JNA, a kasnije išla na ritmičku gimnastiku…Svirala sam i klavir, ali pošto me roditelji nikada nisu ,,pritiskali’’, osim da moram upisati fakultet i završiti ga, onda nisam bila ni predana profesionalno sportu sa te strane…Mama mi je trenirala atletiku, a tata, kao Zemunac, nas je vodio na sve utakmice ,,Partizana’’. Vikendom je to bio ritual sa komšijom Banetom iz zgrade.To je bilo u doba pokojnog Mancea. Danas, od kada sam u ,,Partizanu’’, 8. godinu otvaram tradicionalni fudbalski turnir ,,Dragan Mance’’.

 

Od svoje šeste godine ste sa svojim ocem išli na fudbalske utakmice. Brat Vam je takođe u sportu. Da li Vas je to odvelo ka sportu?

Počevši od 98. godine, uporedo sam uz ,,City’’ radila i sport, a najviše vesti u vezi sa ,,Partizanom’’. Bila sam na ,,Roland Garosu’’, ,,Indijanapolisu’’ 2002. godine, Olimpijadi u Atini, Svetskom prvenstvu u košarci u Japanu, Madridu na EP, vozila Formulu 1…Tada nije bilo interneta, radilo se na mini DVD-u i materijal se slao poštom.To je bila čista ekskluziva. Danas je toliko toga dostupno da se više niko i ne raduje normalnom sadržaju.

 

Kada govorimo o ,,Partizanu’’, prvi intervju koji je sadašnji šef Aleksandar Stanojević dao medijima kada je prešao iz OFK ,,Beograd’’ u ,,Partizan’’ sam ja uradila. Prvi TV intervju kada je Lotar Mateus postao trener je dao meni u specijalnoj emisiji ,,24h sa Mateusom’’. Da ne pričam o Kralju, Ilievu, Mirkoviću, Savi Miloševiću, Vuku Rašoviću, Delibašiću, Druloviću…Svi se znamo još od ,,Partizana’’ i ,,Lige šampiona’’ do danas. Kao i sve u životu, igra sudbine, splet životnih okolnosti me je doveo u Partizan, a rad, disciplina i profesionalizam su me ostavili evo već 8. godinu!

 

 

Novinarstvom se bavite dugi niz godina.  Mnoge ljude ste intervjuisali. Ko Vam je do sada ostao kao neispunjena želja, koju ćete sebi kad-tad ispuniti?

Iskreno nemam neispunjenih želja, ali imam želju da ponovo putujem i radim svetske intervjue. Posao u ,,Partizanu’’ je zahtevan i traži vas 24/7, te sam mnoge intervjue odbila, jer nisam mogla da odsustvujem po 3-4 dana sa posla u jeku evropskih utakmica. Ali posle koronavirusa i dugog staža, želim opet da sa mojim snimateljem Saletom odem npr. do Londona, odsednemo u ,,Docester’’ hotelu i bar se tih dana sa najvećim svetskim TV kućama osećamo glamurozno! Ranije je svaki ,,Fashion week’’ u svetu, svaki grad bio naš, od Londona, Njujorka do Los Anđelesa. Svakodnevna trka i rad znaju da ubiju, posebno ako ste u muškom sportu i onda mi je potrebno malo glamura da oživim svoju žensku stranu!

 

Pasionirano obilazite svet. Koja destinacija je na Vas ostavila najjači utisak i koju biste najtoplije preporučili našim čitaocima?

Volim NY, volim Ibicu i London. U Londonu bih, pod uslovom da imam pozamašan budžet, volela da živim. Španija je lepa za odmor, kažu i za život. Bila sam u Madridu i Barseloni, ali najbolja kombinacija je da imate mogućnost da putujete, a živite u Beogradu. Ovaj duh nigde ne postoji!

 

Virus korona nam je svima redukovala živote. Kako je tačno uticala na Vaš?

U početku mi je prijalo da radim od kuće, jer sam napokon mogla da spavam do 10č bez štrecanja da može nešto da se desi u 8č ujutru i da moram biti budna. Radila sam sve vreme online, a iz kuće nisam izašla dva meseca, jer imam roditelje koji imaju 65 godina i bili su u strahu da se ne zaraze.

 

Doduše, kasnije sam koronavirus negde u julu preležala na nogama uz blage simptome, misleći da je reč o padu imuniteta i hroničnom umoru pošto radim dva posla. Mesec dana sam otežano disala, ali kako sam nekada u detinjstvu imala astmu, mislila sam da sam se dobro prehladila. PCR testove smo radili na 7 dana i svi su bili negativni od jula tako da sam dobro prošla.

 

Karijeru manekenke ste prekinuli da biste se bavili novinarstvom i voditeljstvom? Da li ste se ikada pokajali zbog te odluke ili svako vreme nosi svoje?

Interesantno je da ja nikad nisam bila manekenka, već sam bila u toj ekipi sa Boškom, Stankom i Marijom. Došla sam iz ,,Tatoo’’ agencije na preporuku Mine Zimonjić, supruge Nenada Zimonjića, koja me je znala i angažovala za poslove foto-modela.

 

Upisala sam novinarstvo i FPN, a kako sam puno putovala po svetu, kasnije sam diplomirala, iskreno više da bih mojima ispunila želju da imam diplomu. Za ovaj posao je važno da ste obrazovani, da stalno grizete i nikada ne mislite da ste najbolji. Uvek kažem da je diploma samo baza i stepenik broj 1, a ako nema rada, discipline i upornosti, možete da je okačite na zid i gledate. Dvadeset četiri godine radnog iskustva i svetski intervjui su najbolji fakultet!

 

 

 

Vi ste jedina srpska novinarka koja je ušla iza scene i napravila intervju sa Viktorijinim anđelima?

Eto, još jedna u nizu reportaža i želja koje sam sebi ispunila. I mnogo mi je žao što više ne postoje revije ,,Viktorije Sikret’’, jer su one bile poput bajke! Sve mi smo čitajući ,,Bazar’’ i ,,Vogue’’ želele da budemo kao Cindy, Linda, Klaudija i to nas je motivisalo. Trudile smo se da vežbamo, jedemo zdravo, ulažemo u sebe. Sada je zavladala prosečnost u medijima i ja lično nisam baš neki fan toga, ali to je samo moje lično mišljenje. Svi smo drugačiji i svako ima pravo da živi život kakav želi.

 

 

Mnogo intervjua ste uradili do sada. Da li ćete ih jednog dana pretočiti u knjigu?

Iskreno govoreći, koga bi to sada zanimalo kada živimo u eri rijalitija i konflikata? Danas, ako ste manipulativni i svađate se, odmah ste na naslovnim stranama. Sve što je lepo, pitko i nedostižno nažalost ne zavređuje mnogo pažnje. Žao mi je samo što pre 8 godina, kada je počeo Instagram, nisam poslušala svoju drugaricu Jelenu koja mi je govorila da sve što radim objavljujem. Iskreno, stvarno me je u tom periodu bila sramota da to radim, jer se znalo ko sam i šta sam. Živela sam svoj život i uživala u njemu. Sada ove mlađe generacije i ne znaju za najveće svetske intervjue, revije najvećih kuća itd. Tada je bilo sve mnogo teže. Ali bože moj, sve u svoje vreme!

 

,,Biljana za Vas’’, ,,Siti’’ i mnoge druge emisije u kojima smo Vas gledali su samo deo Vašeg radnog mozaika. Pričali ste o aktuelnim stvarima, a nas zanima šta je danas za Vas aktuelno i šta Vas profesionalno interesuje?

Zbog svoje autorske emisije ,,Biljana za Vas’’,  koja postoji od 2008. godine, dakle evo već 13 godina, upućena sam u sve: od mode, arhitekture, medicine…Iskreno najmanje u estradna dešavanja, osim što pročitam po internetu, jer to nije fokus moje emisije.

 

 

Poslednjih godinu dana odjednom su se pojavile emisije kopiranog sadržaja koje propagiraju film, glumce, kulturu, ali nije bilo lako to raditi punih 12 godina kada to nikoga nije zanimalo na TV-u. Mi smo pratili svaki Fest, svake nedelje smo imali i knjigu i pozorište, film…To su neke stvari koje moram da naglasim, jer se lako stvari zaborave.Trajati, ali kvalitetno!

 

Vrlo vodite računa o svom izgledu. Imate li neki savet koji sigurno „radi“, a da ga  primenjujete na sebi?

Nažalost, nisam od onih žena kojoj je genetika naklonjena u pogledu kilaže i tonusa mišića, već je suprotno. Zbog operacije koju sam imala i problema sa insulinom, teško dobijam mišiće, pola toga ne smem da jedem i onda je to nesprestana borba, u smislu mnogo ulaganja, a optimalnih rezultata. Sa druge strane Bog mi je na majku podario dobru kožu lica i mladolik izgled i sa 44 godine.

 

Ja legnem rano, oko 22č, to mi prija, ne šminkam se privatno, ne pušim…okružena sam porodicom i prijateljima i ne trošim energiju na loše vibracije. Što sam starija, to mi je fokus na ličnom miru i harmoniji. Znam ko sam, šta sam i nema tu mnogo iznenađenja. Ja sam u duši borac i važno mi je da se ja sebi dopadnem i da sam komotna u svom telu. Što godine više idu, to mora da se više radi na sebi i to je nešto što je meni normalno. Ne kažem da mi ne dosadi i da ne bih volela da ne moram, ali nema predaje.

 

 

Da li je ikada bilo trenutaka kada ste razmišljali o povlačenju sa javne scene i zašto bi se to dogodilo?

Videćemo, sve u svoje vreme…Sigurno neću biti na TV-u sto godina, jer se tržište promenilo i što su sada brojem lajkova neke druge vrednosti aktuelne, kao što su svađe, manipulacije, intrige… Ja sam iz nekog drugog vremena. Posao u Partizanu je javan, ali 99 posto pozadinski, jer je konferencija 0,00001 posto onoga što radim. Nemam potrebu za eksponiranjem u javnosti samo da bi se pisalo i da bi se reklo – tu sam.

 

Vremena su se promenila i nažalost porodica nije ono što je primarno bila. Ne patim da se udam da bi se o tome pisalo ili da bi rekli da sam podobna. To nije sreća. Uostalom, čitamo o toliko razvoda i partnera koji imaju po troje dece, tako da taj papir nije garancija lične srece. Takva sam i po pitanju partnera. Kad sam bila mlađa, nekad je i neko hteo da se slika, ali sada tu vrstu iznošenja intime ne vidim kao nešto što je bitno da nacija zna. Što se tiče dece, to je Božija volja i tako sam prihvatila posle svih dešavanja u životu. Za sada sam omiljena tetka Luki i Katarini, a ako mi Bog podari dete, važno mi je da bude zdravo, a mi srećni. Ne bežim od braka, ali rekla sam, posle 24 godine karijere, moja intima je luksuz i čuvam je.

 

Dugi niz godina ste na javnoj sceni, ali ste drugačiji od mnogih i želite svemu da date svoj pečat. Trud, rad, iskustvo ili  nešto četvrto?

Uvek sam karijeru gradila studiozno, ogromnim radom i jednostavno toliko toga prošla i uradila, ali takvo vreme je došlo da je bolje nekada ne mešati se sa svima. Ima ko to voli. Ja nisam ta. Moji intervju i rad govore za mene.

Olivera Marinković

 

 

 

Spread the love

Oznake: , ,



Olivera Marinković




Previous Post

UNIKATNE RUČNO RAĐENE TORBE KOJE OSLIKAVAJU VAŠ STIL I ENERGIJU

Next Post

NEVEROVATNO I JEDINSTVENO, OSTRVO SARK





You might also like



0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

UNIKATNE RUČNO RAĐENE TORBE KOJE OSLIKAVAJU VAŠ STIL I ENERGIJU

Spoj nespojivih materijala kao što su drvo i koža deluje nemoguće, ali oni su se osmelili i napravili brend ,,Lignum Vitae",...

13/08/2021