Breaking

BUDIMO PRIJATELJI A NE KONTROLORI SVOJOJ DECE

Zdravlje plus / Život / 09/04/2024

Izgradnja međusobnog poverenja između roditelja i dece ključna je za zdrav odnos. Evo nekoliko saveta kako to postići:

 1. Otvorena komunikacija: Stvorite otvorenu atmosferu u kojoj deca mogu
 2. saosećajno, bez prekidanja ili osude.
 3. Budite podrška: Budite podrška svojoj deci u svemu što rade. Pokažite interesovanje za njihove aktivnosti, postignuća i probleme. Dajte im osećaj da ih podržavate bez obzira na izazove s kojima se suočavaju.
 4. Poštovanje privatnosti: Poštujte privatnost svoje dece. Nemojte ih nepotrebno kontrolisati ili preispitivati njihovu privatnost, osim ako to nije zaista neophodno radi njihove bezbednosti.
 5. Postavljanje granica: Postavite jasne, ali fer granice. Deca treba da znaju šta se od njih očekuje, ali i da imaju slobodu da sami donose odluke u skladu sa tim granicama.
 6. Ispravno postavljene kazne: Kada je neophodno, postavite adekvatne kazne za neprihvatljivo ponašanje, ali ih objasnite i pružite priliku za učenje iz grešaka.
 7. Modeliranje poverenja: Budite primer poverenja tako što ćete ispunjavati obećanja, biti iskreni i dosledni u svom ponašanju.
 8. Empatija: Pokažite empatiju prema svojoj deci. Razumevanje njihovih osećaja i perspektive pomaže u izgradnji dubljeg poverenja.
 9. Pohvale i podsticaji: Pohvalite i podstičite svoju decu kada postignu nešto dobro. Osećaj postignuća jača samopouzdanje i osećaj povezanosti.
 10. Vreme kvaliteta: Provodite kvalitetno vreme sa svojom decom. To može uključivati ​​aktivnosti koje su njima interesantne i koje će im pomoći da se osećaju voljeno i podržano.
 11. Budite strpljivi: Izgradnja poverenja zahteva vreme i strpljenje. Budite strpljivi i posvećeni u svojim naporima da izgradite dubok i trajan odnos sa svojom decom.

I NA KRAJU, VOLITE IH ALI IH NE PREZAŠTIĆUJTE. TO ĆETE UČINITI VI, SADA DOK SU POD VAŠIM OKRILJEM, ALI ŽIVOT NEĆE!

Spread the love

Olivera Marinković
Previous Post

BODI MAS INDEKS

Next Post

Runski horoskop vekovima predviđa sudbinu, otkriva sve o vama
More Story

BODI MAS INDEKS

Bodi mas indeks (BMI) je mera koja se koristi za procenu telesne mase osobe u odnosu na njihovu visinu. To je koristan alat...

08/04/2024