Breaking

Naučite govor cveća

Biznis i karijera / 8 marta, 2023

Svaka žena voli da dobije cvet sa ili bez razloga. Da bi ste napravii dobar izbor potrebno je da znate koju I kakvu poruku šaljete darivanjem buketa ili samo jednog cveta. Primera radi: zbog poruke koju nosi, niko ne želi da dobije žuti karanfil, ili  zašto  je bela lala najvažniji cvet?

Cveće je način da se izrazi pažnja, zahvalnost, poštovanje i naravno, ljubav, a današnji dan je kao stvoren za to.

Teško je pronaći osobu koja se neće iskreno obradovati mirisnom buketu ali isto tako i jednom cvetu, ako je dat od srca.

Postoji hiljade vrsta cveća,  za sve ukuse i sve prilike. Iako je izbor baš veliki I izbor  cveća uglavnom stvar ukusa, prilikom poklanjanja postoje neka nepisana pravila.

Po narodnom verovanju buket se poklanja sa neparnim brojem cvetova. U količini cveća ne treba preterivati. Jedna orhideja ili ruža su obično sasvim dovoljni da bi se pokazala i izrazila osećanja.

Cveće u saksiji se poklanja samo najbližim članovima porodice, dok se za neku važnu proslavu ili u znak poštovanja daruje cvetni aranžman u korpi.

Prilikom predaje, buket treba odmotati, jer se po pravilima lepog ponašanja predaje bez omota. Ukoliko se cveće šalje, na kartici treba rukom napisati prikladnu poruku.

 

Foto: Pixabay

Podjednako je važna i boja cveća, jer svaka boja ima svoje simbolično značenje. Crvenom bojom se iskazuje ljubav i strast, žuta znači toplinu, ali i ljubomoru, plavom se iskazuje poštovanje.

Nežnost i zahvalnost će se iskazati belim cvećem, dok je cveće nežnih boja i bez jakih mirisa idealno za rođenja i krštenja.

Cveće govori svojim mirisnim jezikom. Treba da znate šta poklanjanje baš tog cveta poručuje.

 

-Ružičasta ruža simbolizuje nežnost, privrženost, duboka i iskrena osećanja.

-Crvena ruža je izraz vatrene, strasne ljubavi.

Karanfil ne nosi uvek pozitivnu simboliku. Dvobojni karanfili znače da odbijate nečiju ljubav, žuti označavaju prezir, dok je ružičasti karanfil simbol vernosti i pripadnosti.

Lale su izraz duboke i iskrene ljubavi i simbol ponosa i slave. Ako želimo da iskažemo ljubav poklonićemo crvene lale, ukoliko iskazujemo brigu poklonićemo ružičaste, a ako je ljubav koju iskazujemo neuzvraćena i beznadežna darovaćemo žute lale. Bele lale pokazuju osobi kojoj ih poklanjamo da joj opraštamo.

Bambus je biljka koja ukazuje na odanost, zbog čega se često kombinuje u buketima.

Orhideja je simbol naklonosti, poštovanja i savršenstva prirode zbog svog perfektnog geometrijskog oblika. Orhideje  se takođe, poklanjaju kako bi se poželeo brzi oporavak porodiljama i bolesnicima.

Ljubičice nose poruku “mislim na tebe”.Visibabe poklanjamo kada želimo da nekome poručimo da ne gubi nadu.č

Mimoze su znak sigurnosti, samopouzdanja ali i ljubaznosti.

Ljiljan je simbol lepote, čednosti, besmrtnosti i spasa.

Jorgovan govori o rasplamsaloj ljubavi.

Magnolija simbolizuje dostojanstvo i otmenost,a bela magnolija nevinost. Ako poklanjate tek procvetalu magnoliju to znači da ste uznemireni ili nestrpljivi. Postoji verovanje da je muškarac koji poklanja magnoliju, neveran.

Narcis može biti simbol novog početka, rođenja, buđenja, ali i samoljublja i prolaznosti.

Đurđevak je simbol rađanja,novog života i strpljivosti.

Zumbul – ukoliko nekome želite da se izvinite, poklonite mu buket zumbula.

Suncokret simboliše ponos, snagu, divljenje i obožavanje. Ako voljenoj osobi poklanjate suncokret tako joj stavljate do znanja da je ona centar vašeg sveta.

Najvažnija stvar je da sa cvećem ne možete pogrešiti! Studije kažu da se 89 odsto žena oseća posebno kada dobije cveće, pogotovo ako je cvet dobila bez nekog posebnog razloga.

Foto::Pixabay

Spread the love

Oznake: ,Olivera Marinković
Previous Post

Sirovi kolači  za dane posta

Next Post

 SODA BIKARBONA U SLUŽBI LEPOTE I ZDRAVLJA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

Sirovi kolači  za dane posta

Na svu sreću, postoje poslastice napravljene od sirovih i zdravih sastojaka, koje doprinose  našem zdravlju, ali naročito...

March 8, 2023