Breaking

SAMOSTALNO SE  BORIM ZA SVOJE SNOVE

glumiste / 24 septembra, 2021

 

Tamara Šustić mlada je i perspektivna glumica koja je svoj raskošni talenat publici predstavila nizom uloga. Glumačke kao i mnoge životne vrednosti, kako i sama ističe, dobila je od svoje profesorke glume, a rad sa starijim kolegama oplemenio je i duhovno. Od prve uloge u seriji ,,Psi laju vetar nosi“, pa do uloge Olgice u filmu ,,Toma“ Tamara Šustić napreduje kao glumica i ima tu privilegiju da se zbog svoje odvažnosti samostalno bori za svoje snove.

Rođeni ste i odrasli u Novom Sadu. Koliko su dolazak u Beograd i brojne poslovne obaveze učinile da se Vaš životni tempo promeni?

Odlazak u Beograd me je naveo na brzo odrastanje u jaču i stabilniju ličnost. Nije lako izaći iz zone komfora, ali svaku čovekovu hrabrost neka viša sila nagradi, ja sam nagrađena tako što se danas osećam samostalnom devojkom koja se bori za ostvarenje svojih snova. Svakome želim samo puno hrabrosti u donošenju odluka, jer se hrabrost uvek nagradi.

 

Diplomirali ste u klasi profesorke Jasne Đuričić. Kakve Vas uspomene vezuju za taj period života i da li su Vam saveti koje ste dobili od Vaše profesorke i danas od koristi?

Profesor/ka glume igra drugu veliku ulogu u životu glumca. Za mene je moja profesorka ne samo glumački mentor već i životni. Ona me je naučila nekim novim vrednostima koje su mi i dan danas od velikog značaja. Period na akademiji smatram jednim od najlepših perioda u svim životu, tada mi se bezuslovno davalo i osećala sam se sigurnom i zaštićenom.

 

Svoj raskošan glumački talenat pokazujete u seriji ,,Psi laju, vetar nosi“. Kakva iskustva nosite sa snimanja ove serije i koliko je faktor sreće pored talenta podjednako važan za jednog glumca?

,,Psi laju vetar nosi“ je jedan od prvih projekata koji sam radila u Beogradu. Sa snimanja ove serije nosim iskustva puna sreće i novih saznanja. Rediteljka ove serije je bila Jelena Bajić Jočić, neizmerno sam zahvalna na nekim savetima koje mi je poklonila ova izuzetna ličnost i divan reditelj. Rad u produkciji ove porodice je veoma profesionalan i srdačan sa njihove strane, volim saradnju sa njima.

 

U seriji ,,Preživeti Beograd“ dobijate jednu od glavnih uloga. Koje je Vaše mišljenje, da li Beograd ipak treba preživeti ili doživeti?

Uz ulogu Nevene sam uspela da upoznam i osvojim Beograd u svom srcu, ova uloga mi je olakšala implementiranje u Beograd. Uz ovu ulogu imala sam priliku da lakše prebrodim sve nepredvidivosti koje donosi veliki grad.

 

Kao mlada glumica sa već veoma zapaženim ulogama, imali ste priliku da radite sa legendama našeg glumišta. Koja će Vam scena i sa kojim kolegom zauvek ostati u sećanju?

Da, imala sam priliku da radim sa zaista velikim ličnostima i to je nešto što me obogatilo, ne materijalno, već duhovno. Scene koje su meni duboko urezane u srce jesu scene sa Mirom Banjac, koja je u seriji ,,Preživeti Beograd“ igrala moju baku. Često se setim energije i emocije koju mi je ona poklanjala u kadru i tako bih volela da mogu bar na minut da se vratim u te čarobne trenutke sa njom, ali verujem da će ih biti još.

Lik Nevene koji tumačite u seriji ,,Preživeti Beograd“ opisuje hrabru devojku sa lepim manirima, šta je to što Vam se prilikom prvog upoznavanja sa ovim likom najviše dopalo, a šta biste možda kod nje promenili? 

Upravo to što je devojka sa lepim manirima, čiste duše koja ide u veliki grad da osvaja svoje snove. Bilo je jako udobno u toj ulozi i ne bih ništa menjala, ona na kraju serije ostaje čista i hrabra kao što je bila na početku.

 

Predhodna godina bila je jako uspešna za Vas, šta Vas to lepo osim velikih i zapaženih uloga još vezuje za godinu koja je za nama? 

Divne uloge, divni ljudi/kolege i kontakt sa prirodom.

 

Kako izgleda jedan idealan dan Tamare Šustić daleko od svetla reflektora i kamera? 

Buđenje sa suncem, trčanje šumom ili uz reku, meditacija i disanje sa prirodom. Isključen telefon i druženje sa dobrim piscima, vožnja bajsa po Beogradu i dobra kafa na Savi uz džez sa dragim ljudima.

 

U serijalu ,,Jugoslovenka“ takođe igrate jednu od glavnih uloga Jelenu Ristić, u pitanju je istorijska ljubavna drama. Koliko se ovaj lik razlikuje od svega što ste do sada igrali? 

To je prva uloga koja je iskočila iz svega što sam do tada igrala, bilo je izazovno. Uz ovu ulogu sam samo dokazala  sebi da smo, mi glumci, stvoreni da branimo dobre, a i loše psihološke strane ličnosti koje tumačimo. Ova uloga mi je samo potvrdila činjenice u koje nisam bila sigurna. Sada jedva čekam da dobijem da tumačim ulogu uz koju ću morati da se izmeštam iz svoje zone komfora i branim neke osobine koje sama sebi ne bih dopustila.

U filmu Dragana Bjelogrlića ,,Toma“ tumačite ulogu Olgice, prve Tomine žene sa kojom ima ćerku

 

Žaklinu. Kakav je osećaj glumiti u filmu o čoveku koji je obeležio jedan deo naše istorije na sebi sopstven način?

Bila sam počastvovana, temom zbog koje smo se svi skupili, a i ulogom Olgice. Toliko me raduje uspešnost filma, u koju nisam ni sumnjala! Verovala sam da će biti odličan, ali nakon odgledanog filma shvatila sam da je mnogo više od odličnog. Značajno je za sve nas što smo dobili takav film u amanet. Sada nestrpljivo čekam da pogledam seriju koja treba da izađe.

 

Pored mnogobrojnih televizijskih uloga aktivni ste i u matičnom JDP-u. U kojim predstavama Vas možemo gledati kada je nova sezona u pitanju? 

Dana 26.9. nas očekuje premijera predstave ,,Široka zemlja“, Artura Šniclera u režiji Marka Manojlovića. Komad je napisan o čoveku iz 1910. godine. Uz ovog pisca naišla sam na slične probleme koji se tiču i danas većine ljudi, upravo je u tome veličina dobrih pisaca, znali su da prodru u čovekovu dušu i stave ih na papir. Mnogo sam dobila radeći na ovoj ulozi. Jedno veliko iskustvo puno  novih saznanja o životu. Radujem se našoj premijeri i životu predstave.

 

Lik Olgice koji tumačite u filmu ,,Toma“ je jako zahtevan. Postoji li neka od njenih osobina koju biste voleli lično da posedujete?

Odlučnost. Mada mislim da sam je već malo ukrala od nje😊 Još jedan razlog zašto volim svoj posao. Mogu da uzimam dobre osobine od uloga koje tumačim i implementiram ih u svoju dušu.

 

 

Da li pesmu ,,Dva smo sveta različita“ Tome Zdravkovića doživljavate na drugačiji način nakon odigrane uloge?

Lagala bih kada bih rekla da je ne doživljavam na drugačiji način.

 

Kada je ovo leto u pitanju, da li ste uspeli da se odmorite od mnogobrojnih obaveza, i šta je to što je uspelo da Vam izmami osmeh na lice tokom ovih vrelih letnjih dana?

Uspela sam. Ono što uvek kada sam ja u pitanju je more😊

 

Maja Mijatović

Fotografija  Mario Jelikić.


Oznake: , , ,Olivera Marinković
Previous Post

KAKVE PROMENE DONOSI MARS U VAGI U PERIODU OD 15.SEPTEMBRA DO 10.OKTOBRA

Next Post

VESTI IZ SVETA

You might also like0 Comment


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


More Story

KAKVE PROMENE DONOSI MARS U VAGI U PERIODU OD 15.SEPTEMBRA DO 10.OKTOBRA

Dok se Mars bude kretao znakom Vage imaćemo priliku da se bavimo međuljudskim odnosima. Koliko su nam važni...

September 23, 2021